KINETEAM BRASSCHAAT

Manuele therapie

manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een internationaal erkend specialisme en therapie welke manuele technieken toepast in het onderzoek, in de behandeling en ter preventie van klachten en functiestoornissen in het houdings-en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut verhelpt functiestoornissen in de gewrichten door lichaamsdelen op een bepaalde manier te bewegen waardoor de beweeglijkheid verbetert en de klachten (o.a.pijn en bewegingsbeperking) verdwijnen. Ook functiestoornissen in de spieren worden behandeld door middel van speciale stretching- en massagetechnieken.

Om de effecten van deze manuele mobilisaties te behouden en/of te verbeteren zal de therapeut ook oefeningen aanleren en adviezen verstrekken. Bij een eerste consultatie wordt een hele reeks vragen gesteld om de oorzaak van uw klacht(en) te kunnen achterhalen en alle factoren vast te stellen die deze klachten beãnvloeden en/of onderhouden. Na deze vraagstelling volgt een grondig lichamelijk onderzoek. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en alle nuttige informatie verstrekt over uw klacht, over hoe u er thuis moet mee omgaan, wat u dient te vermijden enz.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?
Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten:
° hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
° nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
° whiplash
° spanningshoofdpijn
° lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
° hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
° bepaalde vormen van duizeligheid
° kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
° heup-, knie-, enkelklachten
° schouder-, elleboog-, polsklachten
° frozen shoulder
° …

spacerJulialei 22 bus 1 - 2930 BRASSCHAAT - tel 03-651 64 07 - info@kineteam.bespacercreatie: KLIK-Graphics 2014